"Mõte ühine raamat üllitada tuli Laurilt, kes mulle ühel lumisel päeval kirjutada otsustas. Nimelt oli ta tutvunud oma sõbra soovitusel minu blogi ja Facebooki fännilehega ja avastas, et minu mõtted ühtivat tema mõttekäikudega ning kuna tal oli varem juba raamatukirjutamise mõte olnud ja mina ei saanud kuidagi õiget hoogu sisse, siis miks mitte koos seda teha," selgitas Kadri Luik raamatu kirjutamise ajendit Delfile.   

Kuigi  mõlemad Luiged olid  varasemalt põgusalt kokku puutunud, ei tundnud nad siiski teineteist piisavalt, et koos kirjutama hakata. "Nii saigi alguse kirjavahetus, kus kompisime natuke teineteise tausta. Kuna, aga järsku selgus, et me tõesti oleme olemuseolt ning väärtushinnangutelt vägagi sarnased, siis oli selge, et juba sellest tutvumisest saakski väga hea raamatu süžee. Inimesed muidugi küsivad kohe, et mida alla kolmekümnestel lugejale pajatada on, aga ma usun, et nii minu, kui Lauri elu on olnud piisavalt kirev ja raputav, et mõista, kes ja mis me oleme ning kuidas teatud äratundmisteni elus jõudnud. Ehk siis raamatusse on põimitud pisut meie mõlema elulugu, meie kogemused ning teekond iseendani ja kõik need väärtused, mida me elus oluliseks peame."

Raamat kannab nime ”Must ja Valge Luik – testament”. "Raamatu valmides tundus just mulle, et see raamat kannab eneses edasi kõik need teadmised, mida ma tahaksin jagada ühel päeval ka oma lastega. Lauri oli sellega päri ja nii see testament sündis," sõnas Kadri Luik.  

Raamat peaks ilmuma kõigi eelduste kohaselt kevad 2013.