Täna öösel kell 00.58 sai päästeteenistus teate, et Saaremaal Salme vallas Ansekülas põleb puidust ja kivist abihoone ning eluhoone on põlengukoldele väga lähedal.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Viktor Saaremetsa sõnul põles päästjate kohale jõudes osalt kivist ja osalt puidust ehitatud kõrvalhoone mõõtmetega 18x5 meetrit lahtise leegiga ning päästjad asusid seda koheselt kustutama ja elumaja kaitsma. Kõrvalhoone ja selle katus hävis suures osas, inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 1.39 ja kustutati kell 3.19. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Maja ühe elaniku, Uno sõnul ei oska ta tulekahju tekkepõhjust öelda. Kui tuul oleks olnud läänest, poleks majast midagi alles olnud, ütles Uno.

Tules hävisid täielikult saun, sauna eesruum ja puudekuur, kus olid teises majaosas elava Leili puud. Naine vaatas oma sõnul veel televiisorit, kui kuulis õuest praksumist. Õue jõudes nägi ta, et abihoone on leekides. Kiirelt helistas ta päästeteenistusse ja mõlemad. nii Uno kui Leili, tänavad päästjaid kiire tegutsemise eest, millega päästeti elumaja ja puudekuur põlema süttimisest. "Kui ma poleks õue tulnud, oleks me mõlemad läinud siitilmast, sina siinpool ja mina teiselpool," sõnas Leili majanaabrile.

Põlenud maja naabruses elavad Mati ja Ene ärkasid öösel väljast kostva praksumise peale. Mati lülitas kiirelt voolu alajaamast välja ja helistas päästeteenistusse. Kuna tuul oli nende maja poole, siis lendles üle maja palju sädemeid, mis nende majale otsest ohtu ei kujutanud. "Oleks jah roogkatus majal, siis oleks võinud ohtu olla küll", arvab naaber Mati.

Põlengut käisid kustutamas Kuressaare ja Kihelkonna paak- ja põhiautod ja Torgu vabatahtlikud.