Minule madalam temperatuur sobib, ma pole kunagi soojalembeline olnud. Minu ülevalt naaber on aga külmavares ja kütab elektriga juurde. Elektri kokkuhoiu mõttes otsustas ta nüüd paigaldada kütmiseks õhksoojuspumba. 

Ma ei tea, kas ta oleks pidanud selleks kelleltki ka luba küsima, ühistult näiteks, kas see üldse ühistu asi peaks olema...  Igatahes ta ei küsinud, ühel päeval pandi lihtsalt suur karp välisseinale ja küttehooaeg võis ka naabri jaoks alata.

Paraku algas sellega minu jaoks täielik põrgu - ma ei tea, mismoodi, aga selle soojuspumba mootor tekitab vibratsiooni, mis jõuab madala undamisena just nimelt minu korterisse, magamistuppa. Ja kuna naaber kütab eelistatavalt öösiti odavama elektriga, siis jõuab see jõuramine minu tuppa uneajal ning segab mul uinumist. Asi on nii hull, et külmemate ilmadega püsin ma pea öö läbi enamjaolt poolenisti ärkvel ja kui lõpuks uinungi, ärkan hommikuti kohutava peavalu ning muidugi väsimusega. Kõrvatroppe pole siinkohal mõtet soovitada, see müra tuleb seinte ja põranda kaudu.

Olen sellest asjast naabriga rääkimas käinud, aga tema eitab probleemi, öeldes, et tema ise ei kuule mitte midagi, et õhksoojuspump teeb vaid õrna sahinat, mis saab segada ainult väga rikkis närvidega inimest. Palusin naabril enda juurde kuulama tulla, kuidas see undamine minule kostab, aga ta keeldus, öeldes, et tal on targematki teha.

Keegi teine meie majas pole  tõesti pumba undamise üle kurtnud, võib-olla sellepärast, et ülevalt naaber elab kõige kõrgemal korrusel ja teiste inimesteni see müra enam ei jõua. Mina aga olen omadega täiesti läbi ja ei tea enam, mida ette võtta. Voodi teise seina lükkamine ei aidanud, päris köögis ma ka magada ei taha ja poleks õiglane lapsega magamistuba ära vahetada - kasvav organism vajab und ju rohkem kui mina. Rohkem variante ei ole.