Pühapäeval astusid õde ja vend Tallinnast kell 17.10 väljuva Tartu rongi peale, et sõita pealinnas elava isa juurest oma koju Jõgevale.

"Mida me ei teadnud, oli see, et Edelaraudtee rongipiletite hinnad olid millalgi viimase kahe nädala sees tõusnud, aga isa oli andnud neile tavapärase rahasumma kaasa," rääkis Külli Facebookis.

"Selle asemel, et püüda mingit lahendust leida, tahtis ignorantne piletimüüja anda lapsele pileti Tamsallu ja nad seal rongist maha tõsta. Kui ei oleks olnud seda noormeest, kes lastele selle 1,50 eurot juurde andis, olekski vist nii läinud," imestas 12-aastase Sirelini ja 6-aastase Uku ema.

"Ma tõesti ei märganud hinnamuutust. Muidugi on see ka minu enda ja isa viga, et me kodulehelt ei vaadanud, sest seal oli see kirjas küll," nentis ta Õhtulehele, kuid ühegi teise kanali kaudu temani info ei jõudnud, et peaks igaks juhuks internetti sukelduma.

Niisiis, kui oled või tead üliõpilast, kes 2. detsembril Tallinnas Tartu rongi peale istus ning seal lapsed, kes ähvardati Jõgeva asemel Tamsalus maha tõsta, hädast välja aitas, anna teada, et ema saaks oma tänusõnad üle anda.