11-aastane Aidan oli koos perega rannas tänavust ujumishooaega alustamas ning kahlas vöökohani meres, kui hoovus ta kaasa kiskus, kirjutab Nelson Mail.  

Seda nägi pealt õlgadeni valgete juustega noormees, kes jooksis merre ning tõmbas Aidani merest välja ning kadus seejärel veel šokis pere silmist. 

Kui kohalikus lehes ilmus imelisest päästmisest  lugu koos perekonna sooviga tundmatule päästjale tänu avaldada, kontakteerusid lehe toimetusega  Toomase korterinaabrid.

Toomas Krivonogov oli tol saatuslikul päeval koos elukaaslase Triina Treiga rannal jalutamas ning arvasid esmalt, et tegu on päästeõppusega. "Ta oli rannale nii lähedal," kirjeldas Toomas, kes on seal rannas lohesurfanud ning teadis seega, kui tugev hoovus meres on. "Siis ma kuulsin hüüdeid ning sain aru, et midagi on juhtumas."

Alguses arvas Toomas, et poiss on jäänud kalurivõrku kinni, kuna ta püsis ujumisest hoolimata ühe koha peal paigal. Kui ta aga aru sai, et olukord on tõsine, kahlas ta kohe vette ning tõi Aidani kaldale. 

Toomase sõnul tundus talle, etkogu päästeoperatsioon kestis vaid mõne sekundi ning kord juba vees olles ei märganud ta üldse, kui tugev hoovus tegelikult on. Taas kaldal, kontrollis Toomas, et poisiga on kõik korras ning tegeles siis pool tundi oma hingamise taastamisega. 

Ta oli rõõmus, et sai poisi päästa, kuid tunnistas, et poleks ise kunagi oma isikut avalikustanud, kui korterikaaslased poleks teda julgustanud. "Ma oleksin heameelega jäänud anonüümseks aitajaks," ütles Toomas.