Justiitsministri kohta on pakutud Kaja Kallasele. Kallas sobiks sellele kohale hästi nii hariduse, võimete kui maine poolest, aga ei pruugi oma väikese lapse tõttu ametit vastu võtta.

Reformierakonna riigikogu fraktsioonis on ka Rait Maruste, kes on olnud varem riigikohtu esimees ja ka Eestist nimetatud kohtunik Euroopa Inimõiguste Kohtus Strasbourgis. Maruste on sellest kohast huvitatud, aga tema suurimaks probleemiks on tema asemele riigikogu liikmeks saava isiku nimi. Marustet asendaks nimelt Silver Meikar, mistõttu Maruste arvatavasti justiitsministriks ei saa.

Kolmandaks võimaluseks on Väino Linde, kes on olnud riigikogu liige aastast 1999. Ta on juhtinud nii riigikogu õiguskomisjoni kui põhiseaduskomisjoni, mistõttu justiitsministri ameti pidamine poleks talle ilmselt väga keeruline.

Ent võimalikud on ka üllatuskandidaadid, sest nagu öeldud, juristidest poliitikute seas puudust pole. Riigikogu õiguskomisjoni kuuluvad näiteks sellised reformierakondlastest juristid nagu Igor Gräzin, Valdo Randpere ja Kalle Jents.