Pansionaadi hooldusjuht ja juhatuse liige Hille Volberg ütles Delfile, et mingit ohtu inimeste elule ja tervisele ei olnud ja ei ole ka praegu.

„Hoolealused kannatada ei saanud,“ ütles Volberg. „Nendega on kõik korras, ka nende varaga on kõik korras.“

Volbergi sõnul põles üks pansionaadi hoone, mis sai seest suitsu- ja kustutusvee kahjustusi. Majas elas kaheksa hoolealust, kes on ise toimetulevad inimesed. Praegu majutatakse nad pansionaadi teistesse ruumidesse, üks hoolealune viidi aga psühhiaatriahaiglasse.

Volberg pidas tõenäoliseks, et tuli sai alguse õue tehtud lõkkest ja arvatavasti tegi selle lõkke keegi pansionaadi hoolealustest. Ta lisas, et see ei ole ametlik verisoon ja tulekahju tekkepõhjuste uurimine alles käib.

„Tuletõrje tuli väga kiiresti ja tule levik piirati kiiresti, tuli hoone sisemusse ei jõudnud,“ lausus hooldusjuht. Tulekahju varalise kahju suurust ei oska Volberg hetkel öelda.

Täna kell 01.29 teatati päästeametile, et Valgamaal Tõlliste vallas Paju külas põleb hooldekodu kõrvalhoone. Kohale saadeti päästjad Valga, Antsla, Tõrva, Otepää, Elva komandodest.

Päästetöid suundus juhtima Valgamaa operatiivkorrapidaja.

Päästjate saabudes põles Paju Pansionaatide kompleksi üks majutushoone, mida kasutati patsientide majutamiseks.

Põlevast hoonest oli välja tulnud kuus patsienti, kuid oli teada, et hoones võib olla veel inimesi. Päästjad sisenesid põlevasse hoonesse ning tõid välja veel kaks patsienti, kes anti üle hooldekodu personalile. Rohkem inimesi hoones ei olnud.