Vastvalitud juhatuse ülesandeks on Tallina ühenduse organisatoorne areng ning valmistumine Tallinna linnavolikogu valimisteks. Ühenduse eesmärgiks on koondada erinevad kodanikuühendused, kes on alternatiiviks mugavuspositsioonidel olevatele erakondadele, teatas ühendus.

Tallinna linn on võtnud ambitsioonikad eesmärgid, milleks tegelikkuses linnaeelarves vahendeid napib. „Tallinna linnaeelarve kaitseb ning kindlustab olemasoleva linnavõimu huve, mitte linnakodanike omi,“ tõi välja juhatuse esimees Karli Lambot. „Ebamõistlikud tunduvad kulutused meediale, koguni kolme ülelinnalise ajalehe väljaandmine, Tallinna TV-st rääkimata.“

„Räägitakse küll lasteaedade toetamisest, aga sümboolne on see, et samal ajal, kui ametnike palk kasvab, ei leita vahendeid lasteaiaõpetajate palgatõusuks. Ka tasuta ühistransport käib linnavalitsusele tegelikult üle jõu. Planeerimises lähtutakse Keskerakonnale lojaalsete ärimeeste huvidest, aga kodanike huvid heidetakse kõrvale, nagu on minemas Veerenni raudteeülesõidu sulgemisega,“ märkis Lambot.

Lamboti sõnul tahab ühendus luua paremaid lahendusi linna juhtimises ja planeerimises ning otsustavalt tuleb parandada lastega perede võimalusi.

VIKi Tallinna piirkonnaühenduse üldkoosolek toimus 29.novembril, kus valiti ka 7-liikmeline juhatus. Juhatusse kuuluvad: Karli Lambot, Brit Kerbo, Mati Ilisson, Jevgeni Krištafovitš, Tarmo Treimann, Gunnar Polma ja Külliki Kübarsepp.