Rootsi liiklusamet kutsub liiklejaid olema eriti ettevaatlikud võimsa lumetormi tõttu Södermanlandi, Stockholmi ja Upplandi läänides, kirjutab Aftonbladet.

„Teeolud on keerulised kogu riigis. Suuri häireid maanteeliikluses on seetõttu oodata kogu riigis öösel, varahommikul ja tipptunnil Stockholmis,“ kirjutas liiklusamet oma veebilehel.

Teise klassi tormihoiatus on antud Stockholmi läänile ning Rootsi meteoroloogia- ja hüdroloogiainstituudi (SMHI) teatel on oodata 20-30 sentimeetrit lund. Lumesadu algas juba teisipäeva õhtul ja see jätkub pärastlõunani.

Stockholmi regiooni liiklusameti töötajad on kogu öö väljas tööd teinud.

„Me oleme väljas kõigega, mis meil on. Ja lumi ise ei ole mingi probleem, kui ta tuleb otse ülevalt alla, probleem on tuul, mis tekitab tuisu,“ ütles liiklusameti dispetšer Sven-Åke Gustafsson. „Läheb libedaks, kui lumi lendab ringi ja tuiskab teedele. Aga me oleme kogu aeg libedusetõrjel ja lumekoristusel väljas.“

Ka politsei on ennast ette valmistanud igasugusteks probleemideks liikluses ja pikkadeks tundideks välitöödel.

Kolmapäeval Stockholmi tabav lumetorm puudutab ka suuri osasid Götamaast ja ülejäänud Sveamaad. Esimese klassi tormihoiatus on antud Lääne-Götamaa põhjaosale, Jönköpingi ja Kalmari läänidele (välja arvatud Ölandi saar), Östergötlandile, Södermanlandile, Örebro läänile, Västmanlandile ja Uppsala läänile.