Vitsut lükkab ümber Eesti Päevalehe tänased väited, nagu ootaks linnavolinikke uuest aastast 15,5-protsendiline palgakasv.

Vitsust selgitas, et Tallinna linnavolikogu liikmed saavad tasu volikogu töös osalemise eest.

Vitsusti sõnul ei sõltu tasu linnaeelarve koostajate tahtest, vaid statistikaameti väljastatud eelmise aasta nelja kvartali keskmisest töötasust Eestis, millest volikogu töös osalemise tasu moodustab vastavalt kehtivale korrale 50 protsenti.

Seda tasu korrigeeritakse iga aasta 1. märtsist tulenevalt sellest, et statistikaamet teeb eelneva aasta IV kvartali Eesti keskmise palga teatavaks veebruaris.

Nii tuleb ka linnavolinikele makstavat tasu prognoosida järgmise aasta eelarvesse varasemate kvartalite keskmisest palgast lähtudes. Kui käesoleval aastal on volikogu töös osalemise tasu 415,38 eurot kuus, siis 2013. aasta eelarvesse on planeeritud kasvuks 4,8 protsenti.

Vitsut märkis, et volikogu eelarveridadel toimuvad muutused ümbertõstmiste tõttu. Varem volikogu kantselei alaeelarvesse kuulunud volikogu esimehe palk kajastub tulevast aastast volikogu eelarves, mis viimast ka näiliselt suurendab. Samas volikogu esimehe töötasu ei kasva.

Vitsut lisas, et senisele tasemel jäävad uuest aastast ka Tallinna linnavolikogu kantselei töötajate palgad.

Tallinna linna järgmise aasta eelarves on volikogu töötasudeks planeeritud kokku 448 389 eurot. Linnvolikogu kantselei töötasude kogusumma on 592 565 eurot.