Tartu maratoni rajameister Assar Küti sõnul on praegu rada sellises olukorras, et kindlasti saab esimesed suusasõidud ära teha, aga pigem on praegu soovituslik kasutada vabatehnikat.

Rajal oli juba neljapäeval sees ka klassikajälg, kuid selle kvaliteediga ei olnud rajameister veel rahul. Ta avaldas lootust, et nädalavahetusel on siiski võimalik Tartu maratoni rada täies pikkuses läbi sõita nii klassika- kui vabas tehnikas, sest prognoos lubab lumelisa.

Klubi Tartu Maraton soovitab siiski esimestel suusasõitudel mitte kasutada oma parimaid võistlussuuski, sest esimese lumega ei ole paraku võimalik tagada raja kõrget kvaliteeti.

Kõrvemaa matka- ja suusakeskuses saab sõita vabatehnikas keskuse 3 km ja 8 km ning territooriumi lasteradadel. Keskusest Aegviitu ja tagasi saab suusatada 16 km. Kohati on lõikudel ka kassika jälg.

Lume paksus on Kõrvemaal umbes 15 kuni 25 cm, kuid mõnel künkal on rohututid väljas ja sellepärast uue suusaga rajale minna ei soovitata. Kohapela saab laenutada snow-tube ja kelke, suusalaenutus alustab jägmisest nädalast.

Nõmme suusakeskuse töötajad on mootorsaaniga pressinud lume kogu Harku ringi ulatuses, sõita saab uisusammtehnikas, klassikajälge pole. Kohati on rajal tugevast tuulest tingitud paljandeid. Avatud on ka suusalaenutus. Täiskasvanutele maksab tund suusalaenutust neli eurot  ning lastele ja pensionäridele kaks eurot, vahendab spordikeskuse koduleht.

Pirital on lumeinfo andmetel suusaraja laskumised ja tõusud kohati lumeta. Lund on rohkem Kloostrimetsas. Suusatada saab vabastiilis, klassika jälge ei ole. Soovitav oma vanem suusapaar. Suusalaenutus Pirita velodroomil veel ei tööta ja alustab, kui suusarajad on täies ulatuses sõidetavad.

Neljapäeval alustati Lükati suusasilla juures ka kunstlume tootmist ning kui külma jätkub, siis toimub lumetootmine kindlasti nädal aega.

Keila terviserajal on tuisk paljudes kohtades lume ära viinud ja seetõttu on soovitatav kasutada vanemat suuska.

Täpsemat infot suusaradade kohta saab lumeinfo portaalist.