Kunagi pahandati, et meil on liiga palju väikesed parteisid ja võeti vastu seadused, mis seda mõnevõrra tõkestasid, nüüd tundub ühiskonna soov vastupidine, et soovitakse neidsamu seadusi jälle leebemaks teha," vastas Laar "Aktuaalse kaamera" küsimusele, mida parteid saaksid teha selleks, et poliitikaaelu elavneks ja ei peaks rääkima poliitilise kultuuri kriisidest, vahendab ERR Uudised.

Aga parteid peaksid kindlasti ise rohkem inimestega suhtlema, see on küll kindel punkt ja sellest oleks küll kõigile palju kasu - ma arvan nii parteidele kui inimestele, rääkis Laar.

Poliitilise kultuuri kriisi kohat arvas Laar nii: enne kui midagi ühes või teises suunas otsustada, tuleks eelnevalt toimunu alati läbi vaadata.

"Siis tulevad meelde kõik eesti rahva vanasõnad, näiteks, kes soovitavad vanasse kaevu mitte sülitada, enne kui uus kaev valmis on ja erinevates silmades palkide nägemisest ja kõik muud. Aga see on tore, et inimestel on jõudu ja aktiivsust ja uued inimesed tahavad poliitikasse tulla, see kindlasti elavdab Eesti poliitikaaelu. Ja vaadates hartat ja teisi, kes tahaksid poliitikasse tulla, no neid ikka jätkub."