60-aastast Vambolat süüdistatakse mootorsõiduki juhile kehtestatud liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest, millega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel sõitis Audi A4 roolis olnud 60-aastane Vambola tunamullu 26. detsembril kella 16 ajal Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel Tartu poole, kuid ei kohandanud auto kiirust vastavaks talvistele ilma- ja teeoludele ning kaldus seetõttu maantee 38. kilomeetril vastassuunavööndisse. Seal põrkas väike Audi kokku Tallinna poole sõitnud Hummeri maasturiga, mida juhtinud 35-aastane mees sai raskeid vigastusi.

Enne õnnetust oli Vambola põiganud vastassuunavööndisse, et mööduda teel liikunud jalakäijatest, kuid oma suunavööndisse tagasireastumisel sõitis ta parema esirattaga libedale teepeenrale, kaotas sõiduki üle juhitavuse ja kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Hummeriga, selgus kohtueelsel uurimisel.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Vambolale süüdistuse mootorsõiduki juhile kehtestatud liiklusnõuete rikkumises ettevaatamatusest, millega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus.

Vambola süüasja hakkab arutama Harju maakohus.