Avalike suhete eelarverea järsk tõus on Jürgensoni sõnul seletatav kohalike omavalitsuste valimistega. "Ajalugu on näidanud, et keskerakondlik linnavalitsus on rohkem kui ühel korral ajanud segamini Tallinna ja erakonna rahakotid. Suure tõenäosusega tähendab niivõrd suur avalike suhete eelarverea tõus, et rahaliselt kesises seisus oleva Keskerakonna valimiskampaania võib mingis osas kinni maksta Tallinna maksumaksja," ütles Jürgenson IRLi teatel.

Jürgensoni sõnul on Tallinna Televisiooni ja avalike suhete kulud kokku nüüd ümardatult viis miljonit eurot ehk ligi 10 protsenti rohkem, kui on ette nähtud lasteaedade investeeringuteks. "Lisaks ei arvesta linnavalitsus elektrituru avanemisega ning plaanib järgmisel aastal kulutada tänavavalgustusele täpselt sama suure summa kui sellel aastal. See tähendab, et kui sellel aastal oli välja lülitatud 20 protsenti lampidest, siis järgmisel aastal on see suhe veelgi suurem. Linnavalitsus plaanib meid matta pimedusse," kardab Jürgenson.

Tema sõnul on kärbitud ka teede ja tänavate kulusid kolmandiku võrra, mis tähendab linlaste jaoks auklikke teid ka järgmisel aastal. "Lisaks on teerajatiste korrashoiu kulusid vähendatud 20 protsendi võrra. Kui selle aasta jooksul ei suudetud joonida Haabersti ristmikku, mis on linna üks tähtsamaid, siis järgmisel aastal on olukord tõenäoliselt veel hullem," lisas ta.

Jürgensoni arvates tuleks tasuta ühistranspordile kuluvad 12 miljonit eurot suunata eeskätt teedesse ja lasteaedadesse. "Linnavalitsus on pannud kokku valimistele suunatud eelarve. Kindlasti kavatseb linnameedia terve aasta rääkida tasuta ühistranspordist ja Lasnamäele suunatud spordiprojektidest. Aga linna väga kõrgest laenukoormusest vaevalt et ühtegi lugu tehakse," lausus Toivo Jürgenson.