Agentuuri andmetel kahtlustakse nelja meest uimastikuritegudes ning ühte tulistamises ning relvaga seotud rikkumises, vahendab BNS agentuuri STT uudist.

Soome keskkriminaalpolitsei andmetel on neli meest Cannonballi liikmed ning üks on klubi Eesti harusse kuuluv mees, kes oli motojõugu vastu läbi viidud operatsiooni ajal Soomes.

Politsei pidas Soomes teisipäeva hommikul läbiviidud operatsiooni käigus Helsingi piirkonnas kinni kümmekond Cannonballi mootorrattaklubi liiget. Samal ajal pidas Eesti politsei sama kriminaalasja raames kinni neli inimest. Rahvusringhäälingu uudisteportaal kirjutas kolmapäeval, et Eestis kinnipeetutest on kolm eestlased ja üks soomlane. Eestis kinnipeetud mehed antakse edasiseks kriminaalmenetluseks Soomele üle.

STT teatas, et ülejäänud Soomes kinni peetud motojõuguga seotud inimesed on lastud vabadusse.

Riigiprokuratuuri kinnitusel on teisipäeval Eestis ja Soomes läbiviidud arvukad kinnipidamised ja läbiotsimised seotud amfetamiini ja relvade ebaseadusliku käitlemisega seotud kuriteokahtlusega.

"Tegemist on Soome ja Eesti koostöös uuritava kriminaalasjaga, mille raames tehti teisipäeval läbiotsimisi ja peeti nii Soomes kui Eestis kinni mitu isikut. Kriminaalasja raames uuritakse narkootikumide ehk amfetamiini ja relvade ebaseadusliku käitlemisega seotud kuriteokahtlusi," ütles riigikprokuratuuri pressiesindaja Katrin Lunt teisipäeval BNS-ile.

Eestis viib uurimist läbi keskkriminaalpolitsei ja menetlust juhib riigiprokuratuur.

Soome politsei andmetel ei ei ole Eestis kinnipeetud kahtlustatavad motoklubi liikmed.

1991. aastal asutatud Cannonball on üks neljast Soomes tegutsevast mootorrattaklubist, mida politsei kahtlustab seotuses kuritegevusega. Soome kohtud on aastate jooksul mõistnud klubi liikmeid süüdi uimasti-, vägivalla- ja majanduskuritegudes. Mitmel juhul on kohus mõistnud Cannonballi liikmed süüdi organiseeritud kuritegevuses.

Cannonball tegutseb Soome eri paikades, motoklubi keskus asub Helsingis Alppila linnajaos. Lisaks Helsingile tegutsevad klubi harud Turus, Hämeenlinnas, Lohjas, Kotkas, Joensuus, Jyväskyläs, Poris ja Kouvolas. Klubil on üle saja liikme.

Cannonballi liikmed kannavad klubitunnusena veste, millel on põleva kahurikuuli pilt.