Osa volikogu liikmeist väljendas seisukohta, et linnavalitsuse tulevasel liikmel peaks olema vähemalt magistrikraad ja linnapeal doktorikraad. Reformierakonna fraktsiooni liige Kalev Kukk võttis aga tänasel teisel lugemisel volikogus tehtud muudatusettepanekute järel tagasi enda algatatud Tallinna põhimääruse muutmise eelnõu, millega oleks linnavalitsuse liikmeilt nõutud edaspidi magistrikraadi.

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut soovitas teha vabariigi valitsusele ettepaneku täiendada kohaliku omavalitsuse korralduse seadust (KOKS) järgmise haridusnõuete sättega: „Üle 50 0000 elanikuga vallas või linnas võib vallavanemaks või linnapeaks valida isiku, kes omab doktorikraadi või sellega võrdsustatud haridustaset, ning valitsuse liikmeks võib kinnitada isiku, kes omab magistrikraadi või sellega võrdsustatud haridustaset.“

Vitsuti seisukoht oli, et eelnimetatud säte peaks rakenduma koos 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistulemuste jõustumisega; Tallinna põhimääruse vastav muudatus hakkaks aga kehtima haridusnõude sätestamise järel KOKS-is.

„Linnapeale ja linnavalitsuse liikmele esitatavaid haridusnõudeid saab kehtestada üksnes seaduse alusel,“ leidis Vitsut. Samas rõhutas ta, et nii linna- kui riigijuhtidele peaksid kehtima piisava haridustaseme nõuded.

Ometi loobus eelnõu algatanud Kukk niisuguste nõuete kehtestamisest.