Abilinnapea Taavi Aasa kinnitusel tulevad peamised muutused Tallinna südalinnas ja need lähtuvad piirkonna elanike huvidest, sest tasulise parkimisala laienemisega on lootust vähendada liikluskoormust linnasüdames ja jätta seal püsielanikele rohkem ruumi, teatas Raepress.

Avalik tasuline parkimisala Tallinnas piirneb arutatava eelnõu kohaselt Tallinna lahe, Kalasadama tänava, Põhja puiestee, Kotzebue, Kopli ja Telliskivi tänava, raudtee, Filtri tee, Odra, K. Türnpu, J. Vilmsi, Gonsiori, Rohelise aasa, L. Koidula ja J. Poska tänava, Narva maantee, Bensiini ja Pikksilma tänava ning Tallinna lahega.

Kooskõlas senise praktikaga kehtestatakse avalikus tasulises parkimisalas tsoonid erinevate maksumääradega. Tallinna linna haldusterritoorium on jaotatud neljaks tasuliseks parkimistsooniks: kesklinn , südalinn, vanalinn (piirneb Toompuiestee, Kaarli puiestee, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Viru väljaku, Mere puiestee ja Rannamäe teega) ning Pirita (asub Merivälja tee 1c ja 1e parkla piires).

Muutuvad südalinna tasulise parkimisala piirid, kus need hõlmavad Vabaduse väljaku, Kaarli puiestee, Toompuiestee, Tõnismäe tänava, Pärnu maantee, Liivalaia, Pronksi, Jõe ja Ahtri tänava, Mere puiestee, Viru väljaku ja Pärnu maanteega piirnevat ala. Muudatuse põhjuseks on üha suurenev parkimiskoormus südalinna piirialadel atraktiivse asukoha ja vanalinna vahetu naabruse tõttu.

Aasa sõnul lüheneb püsielanikele samal ajal parkimissoodustuse saamiseks kehtestatud paiksuslävend seniselt ühelt aastalt kahele kuule ning leebemaks muutub ka neile viivistasude määramise kord. Parkimistasu määrad jäävad endiseks.

Eelnõu jõustumiseks peab see läbima kaks lugemist, millest linnavolikogu lõpetas täna esimese.