Mathiase vend Markus Palgi ütles, et noormeest pole keegi vahepeal näinud. Markus kardab, et Mathias läks varahommikul vale bussi peale, vahendab MTV3.

„Ta tahtis ilmselt minna bussi number 550 peale. Samast peatusest lähevad ka bussid 505 ja 510. Võib olla, et Mathias läks vale bussi peale, läks võõras peatuses maha ja eksis ära,“ ütleb Markus.

Mathiase kadumine tundub Markusele kummaline, sest Mathias pole kunagi varem jätnud teatamata, kus on.

„Siiamaani on Mathias alati mulle teatanud, kui on jäänud ööseks sõbra juurde,“ ütleb Markus.

Mathias elab koos vanema venna, 21-aastase Markusega. Vennad õpivad Soomes Aalto ülikoolis.

Markus üritab olukorrast hoolimata positiivseks jääda. Ta on kindel, et vend leitakse veel üles.

„Ma loodan ainult, et ta on kuskil soojas,“ ütleb Markus.

Mathiase ema Mari sõnul nähti noormeest aga viimati kella poole viie ajal öösel ühel korrusmaja teisel korrusel, kust poiss pidi ise edasi neljandale korrusele liikuma. Sinna poiss aga ei jõudnud ning ka tema mobiiltelefon sõprade proovimise peale ei vastanud.

Poiste vanemad elavad praegu Eestis. Nende Soome sõbrad on samuti otsingutes osalenud.

Mathias on umbes 187 sentimeetrit pikk ning tal olid kadudes seljas must nahktagi ja valge särk ning jalas teksapüksid ja valged tennised. Mathiase mobiiltelefon on olnud kadumisest alates välja lülitatud. Raha oli tal kaasas mõnikümmend eurot. Pangakaarti ei ole kadumise järel kasutatud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul on poisi ema teinud ka Eesti politseile avalduse ning politsei teeb soomlastega nooruki leidmiseks koostööd.