Esitasite küsimuse, et kes võiks olla meie rahvuslind, kui suitsupääsukesed kaovad? Kuhu nad ikka kaovad? Kes ja miks on pärjanud üldse suitsupääsukest rahvuslinnu tiitliga? Suitsupääsukesed on kaunid linnud küll, aga lauluhääl neil eriti kaunis pole võrreldes näiteks kuldnoka, ööbiku või käoga.

Eesti rahvuslind võiks olla see, kelle lauluhääl on kõige kaunim. Vares arvab ka end olema ilusa häälega laululinnuks, aga nende lauluhääl võrdub sageli mõne noore laulja häälega kes seal superstaari saates üles astub.

Kui valida rahvuslindu kauni lauluhääle järgi, siis võiksid minu arvates kandidaadid olla ööbik ja kägu. Kolmandana ka kuldnokk.

Kägu rõõmustab meid oma "kukkumisega" vahel juba aprilli lõpust alates ja see kestab kuni tal "odraokas" kurku läheb ehk senini, kuni viljapea juba looma hakkab. Ütleme siis nii, et kägu lõpetab looduse estraadil superstaariks olemise hiljemalt juulikuu pooleks.

Ööbik alustab oma laulmisega looduse estraadil soleerimist tavaliselt maikuu keskpaiku kui ilmad ilusad ja soojad ning sel ajal hakkavad looduses endid näitama ka juba pääsukesed.

Kuldnokk vilistab oma lauluviit kuni poegade haudumiseni.

Kui pääsukesi, kuldnokkasid ja lõokesi näeme pidevalt lendamas ja laulmas, siis ööbikut ja kägu me praktiliselt ei näegi. Nad küll laulavad, aga ennast meile näidata ei taha.

Toodud näidete põhjal võib öelda, et laululindude vahel on raske valikut teha kui meie me peaksime uut rahvuslindu valima.

Ehk sobiks meie uueks rahvuslinnuks hoopis kurg, kes on kasvult suur, armastab omale pesa teha majade lähedusse ja kurge peetakse ju ka tite toojaks. Kui rahvuslinnuks on kurg, siis hakkab vast ka eestlaste iive taas kõvasti tõusma? Laulmise asemel plagistab kurg nokaga.