Kohus jättis oma tänase määrusega jõusse Harju maakohtu määruse Laasme vahistamise kohta muutmata, teatas Delfile ringkonnakohtu esindaja.

Määruse peale võib esitada advokaadi vahendusel määruskaebuse riigikohtule Tallinna ringkonnakohtu kaudu 10 päeva jooksul alates määruse teatavaks saamise päevale järgnevast päevast.

Nõmme Kalju klubi jalgpallur Oliver Konsa võeti novembris Harju maakohtu määrusega vahi alla.

Keskkriminaalpolitsei menetleb ning riigiprokuratuur juhib menetlust kriminaalasjas, mis on algatatud seoses narkootilise aine suures koguses ebaseadusliku käitlemise kahtlusega.

Praeguseks on narkokuriteos kahtlustuse saanud 38-aastane Tauno, 27-aastane Oliver, 25-aastane Norman, 40-aastane Peeter ning 37-aastane Peeter. Prokuratuuri sõnul on vastavalt teole isikutel kuriteo kahtlustus erinev.

"Mõni on saanud kahtlustuse seoses isikute grupis narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega, mõni narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega tegelenud korduvalt," ütles riigiprokuratuuri prokuröri abi Kristel Praun hiljuti Delfile.

Kõiki viit meest kahtlustatakse suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Laasme, endise nimega Tauno Veri on narkokuritegevusega tegelevale politseile vana tuttav. 2008. aasta septembris mõisteti ta kuueks aastaks vangi, olles tabatud aasta varem detsembris enam kui 400 grammi kokaiiniga.

Ta müüs Tallinnas Suur-Ameerika ja Koidu tänava nurgal asuvas Neste tanklas ühele meesterahvale ligi neli grammi kokaiini, olles politsei jälgimise all, ja vahistati. Keskkriminaalpolitsei leidis mehe maasturist minigrip-kilekottidesse pakendatult ligi 30 grammi kokaiini. Tema uhkest eramust Harku järve ääres leiti uimastite jääkidega digitaalkaal ning veel üle 400 grammi kokaiini.