Esmaspäeval Soome rahvusringhäälingu YLE saates „A-Studio“ esinenud Pelttari sõnul on Soomes üle saja ohtlikuks klassifitseeritava isiku. Pelttari ütles, et terroriorganisatsioonide tegevus on suunatud välismaale ning pole teada, et Soomes tahetaks korraldada terroriakte, teatab YLE Uutiset.

„Meil on isikuid, kes on olnud väljaõppelaagrites ja ka võitlemas terroriorganisatsioonide rivides. Tänapäeval on meil Soomes kõike seda,“ ütles Pelttari.

Supo endine juht Ilkka Salmi tegi nädal tagasi Helsingin Sanomates ettepaneku, et Supol võiks lisaks riigisisesele luurele olla ka välisluureosakond. Pelttari ei võtnud selle ettepaneku kohta otseselt seisukohta, kuid tema sõnul on rahvusvaheline informatsioonivahetus Supo tegevuses tulevikus üha tähtsamal kohal.

„Soomet ähvardavad ohud on tänapäeval seotud andmekaitsega ehk ebaseadusliku luurega ja need tulevad välismaalt,“ ütles Pelttari.

Uue luureteenistuse loomine tähendaks Pelttari sõnul täiesti uut seadusandlust. Tema arvates võiks seda teemat käsitleda näiteks koalitsiooniläbirääkimistel, kui selleks on poliitilist tahet.

„Minu nägemist mööda on kaitsepolitseil rahvusvahelises koostöös väga hea ja kindel positsioon. Ehk kui seda hakatakse arendamise seisukohalt mõtlema, on minu nägemuses kaitsepolitsei loomulik alus uue ehitamiseks, kui otsustajad Soomes seda nii näevad,“ kommenteeris Pelttari.