Nagu oli oodata, võitis Kataloonia regionaalvalimised Artur Masi valimisliit Convergència i Unió (CiU), kelle poolt oli üle 30 protsendi valijatest. Siiski kaotas CiU parlamendis 12 kohta. Rahvuslaste liit pole Kataloonia valimistel kunagi nii vähe hääli saanud, kirjutab La Vanguardia.

Rahvuslikud jõud (CiU, ERC ja CUP) kaotasid toetust ka võrreldes 2010. aasta valimistega. Artur Mas ütles samas, et on ainus, kes presidendiks sobib ning alustab konsultatsioone valitsuse moodustamiseks, mis aga kujunevad ilmselt palju keerulisemateks kui arvatud, sest tuleb kaasata ka teisi jõude.

CiU säilitas siiski oma hegemoonia 30,66 protsendiga häältest, kuid enamus on nüüd üsna nõrguke.

Valimiste suurim võitja oli ERC (Esquerra Republicana de Catalunya – Kataloonia vabariiklikud vasakpoolsed). Oriol Junquerase juhitud erakond kahekordistas kohtade arvu regionaalparlamendis kümnelt 21-le. CiU ja ERC, mis on Kataloonia peamised separatistlikud jõud, saaksid nii koos absoluutse enamuse 68 kohaga ning separatistlikud oleksid parlamendis kaks suurimat erakonda. Junqueras on öelnud, et ERC on Kataloonia kõige truum kaaslane, mis võib avada ukse koalitsioonile CiU-ga.

Märkimisväärselt kaotas parlamendis kohti Kataloonia sotsialistide partei (Partit dels Socialistes de Catalunya – PSC), mida juhib Pere Navarro.

Neljanda koha saavutas Hispaania valitseva erakonna rahvapartei (Partido Popular) Kataloonia haru 19 kohaga, mida on 2010. aastaga võrreldes üks enam.

Kohti said juurde ka ICV-EUiA ja Ciutadans (Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa – roheliste ja vasakpoolsete liit - ning ülehispaanialine erakond Kodanikud) – 10-13 ja 3-9 kohta vastavalt.

Parlamenti sisenes ka uus jõud – Candidatura d'Unitat Popular (CUP), millel on kolm esindajat. Selle erakonna esimeest David Fernàndezit nimetatakse parlamendi Trooja hobuseks.