Aktivistid nõudsid Madonnalt moraalse kahju tekitamise eest kompensatsiooni 333 miljonit rubla (8,3 miljonit eurot), vahendab Lenta.ru.

Kohtunik Barkovski põhjendas otsust sellega, et Madonna Peterburi kontserdi piletil oli märge „18+“, mis tähendab seda, et kontserdil poleks tohtinud alaealisi olla. Madonnat ega tema esindajaid kohtuistungil ei olnud.

Lisaks lauljannale süüdistati ka kontserdi korraldajaid ning kontserdi toimumispaigaks olnud väljaku haldajaid, firmat Planeta Pljus ning Peterburi spordi- ja kontserdikompleksi (SKK).

Planeta Pljusi esindaja ütles, et kokkuleppe järgi oli firma vastutav ainult kontserdi tehnilise poole eest, mitte selle sisu eest. SKK esindaja viitas aga sellele, et piletil oli hoiatus vanusepiirangu kohta. Piletiomanike kontserdile mittelaskmine oleks olnud aga tarbijakaitseseaduse rikkumine.

Madonna vastu esitas kaebuse üheksa isikut, kellest kaheksa viibis neljapäeval ka kohtus. Nad väitsid, et Madonna kontserdi külastajaid peteti, jagades neile sissepääsul roosasid käepaelu, mida seletati turvanõuetega. Kontserdi ajal palus Madonna inimestel tõsta käed nende roosade käepaeltega, mis nagu selgus oli mõeldud LGBT-kogukondade toetuseks.

Hagejad väitsid, et kontserdil viibisid lapsed ja kontserdil toimunu võis avaldada neile halba mõju. Hagejad kinnitasid, et toimunu kahjustas perekonna institutsiooni, rikkus õigust sotsiaalsele korrale ning lõpptulemusena võib mõjuda negatiivselt riigi kaitsevõimele, sest poisid ja tüdrukud hakkavad rohkem tegelema kõlvatustega.

Madonna kontsert toimus Peterburis selle aasta 9. augustil.