Hagejad süüdistavad USA popstaari Peterburi homoseksualismi propaganda keelustava seaduse rikkumises. Madonna mitte ainult ei näidanud hagejate sõnul kontserdikülastajatele väljakutsuvat kirja „No fear“ („Ärge kartke“), vaid esines sellele lisaks kõnega, milles kutsus seksuaalvähemusi üles oma õiguste eest seisma, kirjutab RBK.

Venemaa kodanike ametiühingu, partei Uus Suur Venemaa, liikumise Rahvuskogu ja teiste ühiskondlike organisatsioonide aktivistid tundsid end Madonna avaldustest solvatuna ja pöördusid kohtu poole.

Neljapäeval algasid Peterburi Moskva rajoonikohtus selle protsessi istungid. Hagejad esitasid kohtule oma pretensioonid. Nagu selgus, on Madonna süüdi Venemaa demograafilistes probleemides ning ohustab riigi kaitsevõimet.

Oma kontserdil palus Madonna inimestel tõsta üles käepaeltega käed lesbide, geide, biseksuaalide ja transeksuaalide kogukonna toetuseks. Madonna provokatsioonis süüdistatakse ka kontserdi korraldajaid, sest nemad olid näinud kontserdi proovi, aga mingeid meetmeid tarvitusele ei võtnud.

Hagejad väitsid, et Madonna ja kontserdi korraldajad tegid kahju perekonnale ja tungisid kallale põhilistele inimõigustele. Lauljanna planeeritud aktsioon aitas väidetavalt kaasa ka rünnakule laste sünnitamise vastu. Hagejate sõnul hakkavad lapsed pärast Madonna üleskutseid tegelema kõlvatustega, mis viib riigi kaitsevõime kadumiseni. „Armeesse pole kedagi teenima võtta!“ konstateerisid hagejad murelikult.

Homoseksualism, mida jutlustab Madonna, on alati olnud amoraalne ja seda on põlatud kõigis tsiviliseeritud ühiskondades, kuulutas üks hagejatest.

Homoseksualismi propaganda keelustav seadus jõustus Peterburis selle aasta 17. märtsil.

Neljapäeval sai teatavaks, et riigiduuma liige erakonnast Õiglane Venemaa Anton Beljakov hoiatas prokuratuuri ja teisi õiguskaitseorganeid teise USA laulja Lady Gaga eesseisvate kontsertide potentsiaalse ohu eest. Beljakovi hinnangul solvavad sellised Lady Gaga laulud nagu „Judas“ ja „Born This Way“ usklike tundeid ja propageerivad homoseksualismi.