Erinevatesse afääridesse segatud Bittman jäi  riigikogu ööistungil Delfi kaamerasilma ette hetkel, mil ta vestles parasjagu elavalt keskerakondlastest saadikute Lauri Laasi ja Peeter Võsaga.

Bittmani "tähelend" algas sellega, et ta avalikustas ja esitas katsepolitseile 2006. aasta kevadel lindi, milles oli tema vestlus toona Res Publicasse kuulunud Oleg Rebasega.

Toona Tallinna linnavolikogus olnud Bittmani sõnul oli lindil tema äraostmiskatse, mille eesmärgiks oli umbusaldada linnapead Edgar Savisaart.

Äraostmist eitanud, kuid Res Publicast skandaali tulemusel välja visatud Rebane volikogust ei lahkunud ning liitus hiljem keskfraktsiooniga. Kaitsepolitsei lindilt häälte ostmise katset siiski ei tuvastanud.

Samuti kirjutas Eesti Ekspress 2009. aastal ka teistest Bittmaniga seotud afääridest.

2006. aasta kevadel tuli välja, et Tõnis Bittmanile võimaldatud tasuta parkimiskaardi hüvesid naudib hoopis takso numbrimärgiga 600 VIP. 2008. aasta sügisel tunnistas Bittman saates „Pealtnägija", et masinaga 600 VIP sõitis tema vana sõber Madis Arro, kes laenas aeg-ajalt oma sõiduriista ka talle. Uurimisel selgus, et 42aastase Arro näol on tegemist neli korda kriminaalkorras karistatud mehega, kes sõidutas mitmele objektile vanglapõgenikku, röövlit ja tapjat Romeo Kaldat, kirjutas Ekspress.

2006. aastal süüdistasid endise mereakadeemia kursandi Tõnis Bittmani käendajad meest valetamises. Bittmani tuntuim käendaja oli endine Mereakadeemia rektor Peeter Veegen, kes viitas toona Ekspressile, et tema ettekujutus linnavolinikust kui härrasmehest osutus vääraks.
Bittman maksis õppelaenu koos intressidega (52 000 krooni) tagasi pärast seda, kui Ekspress loo kirjutas.

2009. aastal kirjutas Eesti Päevaleht, et suurärimees Endel Sifile kuuluvat Snelli staadioni kehalise kasvatuse tundideks kasutanud reaalkooli õpetajaid ja õpilasi tabas ebameeldiv üllatus, kui neid ei lastud tavapärase koolipäeva alguses enam staadionile. Sifi asjaaajmisega tegelev Bittman ütles lehele, et ta ei pea midagi põhjendama, et tegemist oli vaid ärimehe hea tahtega ja see lõpetati nüüd ära. Siff oskas lisada, et las staadionitöötajad otsustavad.

Lisaks on nendele sündmustele Bittman olnud seotud ka kahtlase avariiga ning väidetava kaklusega Ukrainlasest puksiirijuhiga. Kuigi Bittman teatas juba 2009. aastal, et astub Keskerakonnast välja, on ta äriregistri andmetel välja arvatud alles 2011. aasta aprillist.