Juhatuse esimehe Margus Allikmaa kiri muutmata kujul:

Head kolleegid,

Eile esitasin nõukogule Jaak Raie juhatusest tagasikutsumise ettepaneku. Põhjuse selleks andis nõukogu liikmete enamuse seisukoht, et nende arvamus Jaak Raie suhtes ei võimalda edasise koostöö jätkumist. Meie seadusest tulenevalt ei saa nõukogu juhatuse liiget otse tagasi kutsuda, aga saab seda teha läbi juhatuse esimehe. Sellest siis minu ettepanek. Sellistes olukordades venitamine või ebamääraste kompromisside otsimine ei ole mõistlik.

Põhjus ei ole selles, et Jaak oleks teinud midagi ebaseaduslikku. Põhjuseks oli koostöö mittelaabumine kinnisvara arendustegevuste liinis. Olemata nõukogu enamuse advokaat, püüan kirjeldada koostöö mittelaabumist selliselt, nagu see minule tundus. Jaak, ausa ja otsekohese inimesena, suheldes kõrgeima juhtorgani liikmetega, ei suutnud alati kasutada mitteütlemise vabadust ning kaitses kirglikult seda, millesse uskus. Eks see vist olegi kogu tõde.

Usun, et viis ja pool aastat ERR-is on olnud Jaagule huvitav ja ehk ka pisut kasulik edasise karjääri mõttes. Minult ja ilmselt ka paljudelt teilt saab Jaak kaasa head soovitused. Ei hakka pikalt heietama, aga meeskonnamängijana on Jaak üks parimaid keda tunnen. Jõudu talle uue meeskonna leidmisel!
Margus