Vasakrinde aktivisti Razvozžajevit süüdistatakse ühelt ärimehelt 500 karvamütsi ja videokaamerate röövimises Ida-Siberi linnas Angarskis, teatas uurimiskomitee pressiesindaja Vladimir Markin RIA Novosti vahendusel.

„Võimud on otsustanud oma poliitilised vastased kinni panna ja üritavad seda teha ükskõik kuidas,“ ütles vasakrinde liige Aleksei Sahnin süüdistust kommenteerides.

Markin ütles, et Razvozžajev ja tema väidetavad kaasosalised ähvardasid röövitavat jahipüssi ja kahe käsirelvaga. Süüdistus esitati Markini sõnul pärast seda, kui ohvri naine kaebas, et kuritegu on siiamaani lahendamata.

Razvozžajevile esitati oktoobris süüdistus vandenõus Venemaa destabiliseerimiseks ja katses kukutada president Vladimir Putin. Süüdistus põhineb ähmasel videosalvestusel, mille lasi eetrisse Kremli-meelne telekanal NTV.

NTV väitel näitab video vasakrinde juhti Sergei Udaltsovi, Razvozžajevit ja veel üht sama organisatsiooni liiget Konstantin Lebedevi vandenõu arutamas tuntud Gruusia poliitikuga.

Razvozžajev väidab, et maskides mehed röövisid ta Ukraina pealinnas Kiievis, kui ta seal poliitilist asüüli taotles. Röövijad ähvardasid väidetavalt tappa nii tema kui tema lapsed, kui ta end riigipöördekatses süüdi ei tunnista ning Udaltsovi, Lebedevi ja teiste opositsioonitegelaste vastu ei tunnista.

„Uus süüdistus näitab, kui nõrk NTV videol põhinev kriminaalasi on,“ ütles Sahnin.