Cambridge'i hertsogi ja hertsoginna ametlikul veebilehel avaldati kokku kümme pilti. Neli pilti, millel on näha prints Williamit töötamas Suurbritannia kuninglike õhujõudude Valley baasis Walesis, kus ta on otsingu- ja päästekopteri piloot, tuli St. Jamesi palee veebilehelt eemaldada, kui kaitseministeerium aru sai, et hertsogi taustal näha olevatel arvutiekraanidel ja mujal on delikaatset informatsiooni, vahendab Daily Telegraph.

Selleks hetkeks olid fotod aga juba levinud erinevatele veebilehtedele üle maailma, telekanalitesse ja ajalehtedesse.

Fotod avaldati hiljem uuesti uduseks tehtud detailidega, kuid kaitseministeerium pidi salasõnad ettevaatusabinõuna ikkagi ära muutma. Hertsogi enda nime ja salasõna asi ei puudutanud.

Ühel pildil istub prints William arvuti taga ja tema kõrval kirjutuslaual on dokument, mida saab palee avaldatud fotol selgelt lugeda. Printsi taga arvutis on avatud e-kiri ja tema kõrval on iPhone.

Teisel pildil istub hertsog koosolekuruumis toolil ja naerab koos kolleegidega. Tema taga on aga arvuti avatud salasõna aknaga.

Fotod tegi kuninglike õhujõudude fotograaf ning St. Jamesi palee pidas neid suureks võiduks avalikkussuhete alal uue veebilehe avamiseks pilkupüüdva materjaliga. Selle asemel oli palee aga sunnitud tegema kõik oma võimuses oleva originaalfotode leviku peatamiseks veelgi laiemalt, kui need juba levinud olid.

Muudetud salasõnad on ilmselt seotud salastamata veebilehtedega, mida piloodid kasutavad helikopterite Sea King jaoks vajaliku kütusekoguse väljaarvutamiseks, ning informatsiooni hindamiseks Briti tsiviillennunduse ameti veebilehel.