Ametiühingud nõuavad madalamat tulumaksu ning riigis valitseb üleüldine rahulolematus majandusliku olukorraga. Samuti on probleemiks kasvav kuritegevus ja korruptsioon, vahendab BBC News.

BBC korrespondendi Vladimir Hernándezi sõnul oli Buenos Aireses pühapäevane meeleolu. Kohvikud ja poed olid küll avatud, aga tavaliselt ummistatud kesklinna tänavad olid tühjad.

Ametiühingujuhid on nimetanud streiki väga edukaks.

„Sajad tuhanded töölised üle kogu maa saadavad sõnumi valitsusele, mis sulgeb silmad kõigi meie ees, kes me nendega nõus ei ole,“ ütles ametiühinguorganisatsiooni CTA juht Pablo Micheli.

Valitsus väidab aga, et inimesed jäid koju teesulgude ja piketeerijate tõttu.

„Õnneks piirneb streik pealinna mõnede osadega, sest inimesed ülejäänud riigis läksid tööle nagu tavaliselt,“ ütles president Fernández.

Kõneldes suveräänsuspäeva tseremoonial San Pedro linnas, edastas Fernández kriitikutele trotsiva sõnumi.

„Ma talun ükskõik mida ma pean taluma. Keegi ei saa minult midagi välja pressida: ei ähvarduste, ei vägivallaga,“ kinnitas president.

Majandusteadlane Alan Cibils ütles BBC Mundole, et Argentina peamine probleem on suur inflatsioon. Mõnede ekspertide sõnul ulatub Argentina aastane inflatsiooni 24 protsendini. Ametlikult räägitakse kümnest protsendist.

Majanduskasv on langenud üheksalt protsendilt 2011. aastal 2,2 protsendile sel aastal, teatab Maailmapank.