"Juhatuse esimees esitas ettepaneku kutsuda Jaak Raie tagasi seoses nõukogu enamuse usalduse kaotamisega," ütles ringhäälingunõukogu esimees Agu Uudelepp BNS-ile. "See on peamiselt seotud rahvusringhäälingu kinnisvara arendamisega, teadupärast selle aasta kevadel seoses finantsseisuga otsustati, et Tuisu tänava arendus lõpetatakse, et uut maja sinna ehitada ei ole rahaliselt võimalik ja vahepealsed kuud tekitasid nõukogu enamuses selle tunnetuse, et Jaak Raie ei tööta piisavalt kaasa uute lahenduste otsimisel," lisas Uudelepp.

ERR-i Tallinnas Tuisu tänaval asuva krundi saatus on esialgu lahtine. "See krunt praegusel hetkel on bilansis koos kehtiva detailplaneeringuga, sellepärast, et see on ringhäälingule riigi poolt eraldatud maa," sõnas Uudelepp.

Millal Tuisu tänava krundi edasine saatus võib selguda, Uudelepp öelda ei osanud. "Praegu on peamiselt tegeldud lahendustega, et kuidasmoodi ikkagi tagada töötingimusi olemasolevate hoonete baasil, mitte ei ole keskendutud sellele, mida teha selle krundiga, mis on Tuisu tänaval," selgitas Uudelepp.

Uus raadiomaja ehk Gonsiori tänav 21 hoone on Uudelepa sõnul selles Riigi Kinnisvara AS-i listis, mille peale on võimalik saada saastekvootide rahasid. "On otsustatud prioriteetsena selle kordategemine, järgmiseks vana raadiomaja renoveerimine selliseks, et sinna on võimalik viia uudistetoimetus, ehitada uus "Aktuaalse kaamera" stuudio ning paralleelselt käivitada ka detailplaneeringu algatamine raadiomajade hoovi osale selleks, et oleks võimalik vajadusel rajada sinna uus telestuudio," rääkis Uudelepp.

Vana telemajana tuntud Gonsiori tänav 27 hoones on Uudelepa sõnul spetsiaalselt stuudioks ehitatud ruumid, mille lammutamine või käest ära andmine ei ole otstarbekas. "See kindlasti on plaanis teha korda ja jätta alles," sõnas Uudelepp.

Mida teha aadressil Faehlmanni 12 asuva uue telemajaga, on Uudelepa sõnul arutelu ja tasuvusarvutuste koht.