"Kas president kardab või ignoreerib rohelisi ja roheliste valijaid," küsib erakonna juht Aleksander Laane ja lisab, et rohelisedki on oma viie protsendi valijatega ju erakond tahaks kaasa rääkida neis parteiprobleemide sasipuntras.

"Seda enam, et meie ettepanekud kostuvad erinevate inimeste suust nii telest kui raadiost, kuigi rohelisi sealjuures ei mainita," kirjutab Laane oma facebooki seinal.

Ta helistas presidendi kantseleisse ja küsis ehk on lihtsalt unustatud rohelised kutsuda. "Kantseleiks nimetatud presidendi organ teatas, et neil polnud plaaniski rohelisi kutsuda. Tahate, vaadake meid veebist, öeldi. Et otseülekanne ja puha. Ei mingit muud selgitust," avaldas Laane hämmingut.

Ta lisab, et rohelised ei taha pelgalt pealt vaadata, vaid soovivad kaasa rääkida, oma kogemusest, oma erakonna liikmete ja toetajate-valijate arusaamadest lähtuvalt.

"Mulle näib, et president ajab mitte vabakonna, vaid tavalist õukonna asja. Ja ühe, selle kõige õigema partei asja. Ausat asjaajamist tahaks," leiab Laane ja küsib, millised on need õukonnakõlblikud vabakonnad, kes presidendile sobivad? Ehk võiks president.ee-s see nimikiri kõigist õigetest kondadest kõigile vaatamiseks väljas olla.

Presidendi ümarlaua pärast on mures ka Aitab Valelikust Poliitikast seltsingu liige Made Luiga, kuna enne presidendi korraldatavat ümarlauda ei olnud seltsingul selge, mida seal täpselt arutatakse, kuidas korraldatakse sündmuse kajastus ning miks nende poolt lubatakse lauda vaid üks inimene.