Eelmise aasta aprillis käis Uganda avalike teenuste ministeeriumi delegatsioon mitmel pool Euroopas. „Nad leidsid, et Tallinnas on see asi kõige huvitavam,“ rääkis Delfile Toomas Sepp, kes kutsuti Ugandas toimuvale rahvusvahelisele foorumile ettekandega esinema.

„Teemaks on, kuidas teenindussaale ja turismiinfopunkte paremini üles ehitada seal riigis ja kuidas IT-vahendeid kasutades kogu see informatsioon rahvale võimalikult kättesaadavaks teha,“ tutvustas Sepp, et ugandalasi huvitavad peamiselt lihtsamad teenused ja kuidas inimeste teenindamist korraldada.

„Vaevalt seal kohe tohutut e-edu tuleb. Pigem on küsimus selles, kuidas nad seal teenindussaalid saavad üles pandud ja kuidas sellega seoses kasutada mingisuguseid registreid – et teenindussaalis infot anda, selleks peab olema mingisugune info kogutud ja seda peaks olema võimalik elektrooniliselt saata.“

„Päris täpselt ma ei teagi, kuidas mind siis seal ära kasutatakse, aga igal juhul esinemisi tuleb seal mitmeid,“ rääkis Sepp, et ta osaleb ja kõneleb ka Uganda pealinna Kampala linnavalitsuses läbirääkimistel omavalitsuste liitudega.

Sepa sõnul võib edaspidi Ugandast Eestisse veel delegatsioone tulla, et vaadata, kuidas siin süsteemid toimivad. „Või teevad oma plaani valmis ja siis võib-olla kutsuvad mõne meie eksperdi sinna, kes aitab neil seal nõustada. Sellest kõigest räägime, kui olen kohapeal,“ lausus ta.

Sepp esineb Ugandas ettekandega 26. ja 27. novembril. Välja sõidab ta 25. ja tagasiteele asub 30. novembril. Kõik sõiduga seonduvad kulud tasuvad Sepa kinnitusel peakorraldajad, nii et linna eelarvet reis koormata ei tohiks.