Põder jätkas kirurgina töötamist kuni 80-aastaseks saamiseni, säilitades positiivse ellusuhtumise ja tahte anda oma panus ühiskonda.

„Auhinnavõitjate ja tuhandete teiste parema ja kaasavama ühiskonna nimel töötavate pühendumus ja uuenduslikud ideed annavad mulle kindlustunde, et suudame edukalt lahendada elanikkonna vananemisega seotud probleemid”, tõdes volinik László Andor.

Elanikkonna vananemine tekitab paljudele muret. Siiski loob see ka palju võimalusi. Selle panuse tunnustamine ja soodustamine, mille vanemad inimesed annavad majandusse ja ühiskonda, aitab lahendada elanikkonna vananemise probleeme meie hoolekandesüsteemide seisukohast.

Aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse Euroopa aasta 2012 eesmärk on olnud suurendada teadlikkust nende probleemide kohta ning edendada meetmeid, millega luuakse rohkem ja paremaid võimalusi jääda tegusaks ja iseseisvaks ning tagatakse vastastikune solidaarsus põlvkondade vahel.

Auhinnad peegeldavad Euroopa aasta 2012 jooksul reklaamitud aktiivsena vananemise käsitlemise kolme mõõdet: tööhõive, sotsiaalne kaasatus ja iseseisev elu, märkis Euroopa Komisjon oma pressiteates.