"Kõne lõpuosas tundis Edgar Savisaar kerget nõrkust ning pidas paremaks ettekanne lõpetada," teatas erakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Täpsemalt Keskerakonna juhti ja Tallinna meeri tabanud terviserikke kohta Pukk kommenteerida ei soovinud, lisades, et ilmselt oli tegemist õhupuuduse või muu sarnase nähtusega.

Esindaja sõnul oli saalis Pärnu haigla juht Urmas Sule, kes Keskerakonna esimehe kiirelt ka üle vaatas.

Saalis viibinud ERR-i korrespondent Ester Vilgatsi sõnul hakkas Savisaarel kõne ajal silmnähtavalt halb ning ta kutsus oma nõuniku Moonika Batrakova endale appi.

Savisaar toimetati kiiresti diivanile, kus poliitik toibus 5-6 minutit. "Seejärel ajas ta end istuli ning ütles, et ei soovi mingit kiirabi kutsumist ja et tema nüüd läheb. Ja sõitsidki minema," rääkis Vilgats ERRi uudisteportaalile.

Keskerakonna riigikogu fraktsiooni juht Kadri Simson rääkis ERRi raadiouudistele, et Savisaart tabas kõne lõpus ootamatu vererõhulangus, kuid praeguseks on temaga kõik korras. "Ehmatus oli märksa suurem kui tegelik olukord," sõnas Simson.

Praeguseks on Edgar Savisaar teel Tallinna ning temaga on väidetavalt kõik korras. Seda, kas linnapea jätkab oma plaanilist tegevust, Pukk öelda ei osanud. "Minu isiklik soovitus oleks aga tal seda mitte teha ja puhata," ütles Pukk Delfile.

Savisaar pidi päevakava kohaselt minema peale kohtumist arvamusliidritega Pärnu Vikerraadio stuudiosse, et kell 14 anda intervjuu raadiosaatele "Tegija". Raadio kodulehe andmetel jäi aga intervjuu linnapea terviserikke tõttu ära.

Samuti pidi linnapea algse kava kohaselt kell 18 osalema Mustamäe linnaosa galaõhtul, mis leiab aset TTÜ aulas. Linnapea nõunik Liina Oja ütles Delfile, et ilmselt meer sinna aga täna ei jõua.