"Nad saadavad (mobilisatsiooni) välkkutseid välja praegu, protsess on alanud," ütles armee pressiesindaja AFP-le BNS-i vahendusel.

Armee teatas oma ametlikul Twitteri-kontol, et operatsiooni Kaitse Tugisammas raames alustavad relvajõud 16 000 reservisti kokkukutsumisega.

Kaitseminister Ehud Barak kiitis neljapäeval heaks 30 000 reservisti mobiliseerimise, et armee saaks nad vajalikul hetkel teenistusse võtta.

Iisrael teeb vastuseks palestiina sisside raketirünnakutele juba mitmendat päeva Gaza sektorile õhurünnakuid, kuid pärast rakettide kukkumist Tel Avivi lähedale merre ja linnast lõunasse on hakatud rääkima maismaapealetungist.

"Me oleme operatsiooni laiendamas," ütles armee pressiesindaja brigaadikindral Yoav Mordechai neljapäeval televisioonis. "Kaitseminister kiitis heaks armee taotluse mobiliseerida 30 000 sõdurit. Me vaatame, kui palju neist relvade alla kutsutakse."

Ka kabinetiminister Moshe Yaalon hoiatas, et Iisrael kaalub maavägede operatsiooni palestiinlaste raketitulele lõpu tegemiseks.

"Me valmistume kõigiks sõjalisteks võimalusteks, seal hulgas võimaluseks, et väed on valmis Gazasse sisenema, kui tulistamine ei lõppe," kirjutas ta oma ametlikul Twitteri-kontol.