„Täna andis Harju maakohus loa veel kahe isiku vahistamiseks, seega on tänaseks vahi all kokku viis kahtlustatavat. Jalgpalliringkondades ja ka meedias on esile toodud palju nimesid, mis ei oma antud kriminaalasjaga puutumust, küll aga võib kinnitada, et tänaseks on kahtlustuse saanud 38-aastane Tauno, 27-aastane Oliver, 25-aastane Norman, 40-aastane Peeter ning 37-aastane Peeter, teatas riigiprokuratuur.

Vastavalt teole on isikutel kuriteo kahtlustus erinev. Mõni on saanud kahtlustuse seoses isikute grupis narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega, mõni mainitud isikutest on kahtlustuse järgi narkootilise aine ebaseadusliku käitlemisega tegelenud korduvalt,“ ütles riigiprokuratuuri prokuröri abi Kristel Praun. „Samas kahtlustatakse kõiki viit meest suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises,“ lisas Praun.

Keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo narkotalituse juhi Veiko Germanni sõnul viis antud isikute narkoäri avastamiseni sihikindel ja pikaajaline politseitöö. „Selle juhtumi puhul saame väita, et kahtlusalused hoidsid enda tegevust hoolikalt konspireerituna ja organiseerituna ning isikute rollid olid selgelt jaotatud. Kahtlustatutest kaks isikut on varasemalt narkokuriteo eest karistatud, “ ütles Veiko Germann.

Narkootilise aine suur kogus on kogus, millest piisab narkojoobe tekitamiseks vähemalt kümnele inimesele. Kümnele inimesele piisab narkojoobe saamiseks ühest grammist kokaiinist. Antud kriminaalmenetluse käigus on ära võetud üle 200 grammi kokaiini.