Uurimine keskendub elektroonilisele kirjavahetusele Alleni ja Petraeuse lähedase perekonnasõbra Jill Kelley vahel. Kelley teavitas USA föderaalset juurdlusbürood FBI-d Petraeuse armukese Paula Broadwelli e-posti teel saadetud ähvarduskirjadest, mille tulemusena Petraeuse armuafäär avastati, vahendab Fox News.

Üks USA kaitseministeeriumi kõrge ametnik nimetas suhteid Alleni ja Kelley vahel alguses „flirtivateks“. Kaks USA ametnikku rääkisid aga hiljem Fox Newsile, et Alleni kontakt Kelleyga oli midagi enamat kui lihtsalt flirt. Üks ametnik nimetas mõningaid e-kirju seksuaalselt otsekohesteks ning „võrdväärseks telefoniseksiga e-posti teel“.

Veel üks ametnik ütles, et kaitseminister Leon Panetta ei oleks sisejuurdlust algatanud, kui poleks teadnud, kui hävitav mõju afääril on sõjategevusele ning Allenile ja tema perekonnale.

„See oli piisavalt tõsine asi, et need, kes e-kirju uurisid, pidasid vajalikuks nendest kaitseministrile teatada, ja minister tegi otsuse anda asi üle peainspektorile,“ ütles ametnik. „Ta poleks seda ilma hea põhjuseta päevavalgele toonud.“

Allikate teatel uuritakse 20 000-30 000 lehekülge dokumente, millest enamik on e-kirjad, aastatest 2010-2012.

Fox News kinnitab, et FBI agent, kes hakkas algselt Petraeuse afääri uurima, eemaldati uurimise juurest, sest võimud hakkasid muretsema ka tema suhte pärast Kelleyga. Nimelt saatis agent Kelleyle enesest fotosid, millel ta on ilma särgita. Agendi üle on käimas sisejuurdlus.

Florida osariigis Tampas elav 37-aastane Jill Kelley, kes on abielus ja kolme lapse ema, ning tema õde Natalie on Petraeuse ja viimase naise lähedased perekonnasõbrad ning on veetnud koos puhkusi. Perekonnale lähedased allikad kinnitasid Fox Newsile, et Jill Kelleyl ei olnud Petraeusega intiimsuhet.