Tegu on staabiõppusega, kus erinevad asutused harjutavad koostööd erakorralistes tingimustes. Stsenaariumis ettenähtud elektri- ja sidekatkestusi ning kütte- ja veevarustuse häireid reaalselt ei tekitata ning õppus tartlaste igapäeva elu ei häiri, teatas
.

Õppusel harjutatakse erinevate asutuste ressursside kasutamist ja info vahetamist ekstreemsetes tingimustes olukorra võimalikult kiireks lahendamiseks. Samuti seda, kuidas ulatusliku elektrivarustuse ja sidehäirete puhul elanikkonda teavitada ja neile olulisi käitumisjuhiseid jagada. Hädaolukorra lahendamist eriolukorra tingimustes sellises ulatuses ei ole varem harjutatud.

Õppuse peakorraldaja on päästeameti Lõuna päästekeskus, kaasatud on Tartu linnavalitsus, politsei- ja piirivalveamet, terviseamet, SA Tartu ülikooli kliinikum ja SA Tartu kiirabi, kaitseliidu Tartu malev ja küberkaitseüksus, Lõuna kaitseringkond, kaitsepolitsei, riigikantselei, siseministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kaitseministeerium, sotsiaalministeerium, Elektrilevi OÜ, AS Tartu Vesi, AS Fortum Tartu ja Eraküte AS.