USA Newporti mereväeakadeemia strateegiliste uuringute osakonna teadustöötaja Brenda L. Connors, kes on tunnustatud inimese liikumise analüüsi ekspert, uuris president Putini keha liikumist. Hinnati Putini kõnnakut, miimikat ja žeste. Tänu kohtumistele Mihhail Gorbatšovi ja teiste maailma riigijuhtidega töötamise ajal USA riigidepartemangus jõudis Connors huvitava järelduseni, et inimese keha liikumise „keel“ ei anna edasi mitte ainult emotsioone, vaid ka juhtimisstiili ja käitumise iseloomu. Putini puhul osutusid uurimistulemused üsna ootamatuteks. USA spetsialisti hinnangul kannatab Venemaa president tõsise füüsilise haiguse all, mis on kas kaasa sündinud või on saadud lapsepõlves põetud haiguse tagajärjel, vahendab Novõi Region.

Putini liikumise analüüsi käigus pööras Connors tähelepanu tema äärmiselt ebaühtlasele kõnnakule. Putini esimesel ametisseastumistseremoonial Kremlis tehtud videos on hästi näha, et Putini vasak käsi ja jalg liikusid sundimatus ja loomulikus rütmis. Putini küünarnukist painutatud parem käsi aga liikus raskustega, ta lükkas seda õlaga, paremat jalga aga vedas järele ning ei toetunud sellele kogu keharaskusega. Putini liikumisel annab kogu impulsi ja energia tema vasak kehapool, paremat veetakse aga järel. Kogu parem kehapool tundub kange. Kui Putin kellegi kätt surub, siis kuidagi raskustega.

Connors näitas kaadreid Putini liikumisest mitmetele ekspertidele, kes tulid välja terve rea hüpoteesidega: Putin võis veel emaüsas olles üle elada insuldi või kannatab lülisamba spastilise halvatuse käes või põdes lastehalvatust, mis oli tema lapsepõlves lausa epideemiline. Insuldihüpotees on täielikus vastavuses närvilõpmete tundlikkuse selge kaoga Putini parema käe sõrmedes. Videotes, kus Putin tegeleb judoga, on hästi näha, et ta toetub tatamile rusika, mitte peopesaga.

Isiklike vaatluste ja konsultatsioonide tulemusena jõudis Connors järeldusele, et noores eas ei olnud Putin ilmselt võimeline roomama. Kõigest võib järeldada, et ta ei ole võimaline niinimetatud kontralateraalseks liikumiseks ja liigub põhimõttel „peast sabani“ nagu kalad või roomajad.

Connorsi sõnul on Putin õppinud oma pikaaegse ja tõsise füüsilise puudega suurepäraselt toime tulema.