"Minu mäletamist mööda pole viimase paari aasta jooksul NATO suunalt Gruusiat üldse kritiseeritud, mina isiklikult pole NATO-lt isegi teiste riikide suhtes nii karmi tooni kohanud, Rasmusseni kriitika peab meid tõsiselt mõtlema panema," ütles Saakašvili Prahas ajakirjanikele, vahendab BNS.

Gruusia president viibib hetkel NATO parlamentaarse assamblee istungil Prahas.

President on riigi staabiülemate ühendkomitee ülema ja kahe teise kõrge sõjaväelase vahistamise hukka mõistnud. Tema sõnul oli NATO sõjalisel komiteel sel kuul kavas Gruusiat külastada, kuid visiiti ei toimunudki.

"Loodetavasti külastavad NATO kõrged sõjaväelased Gruusiat hiljemalt kevadel, oluline on, et Gruusia allianssi agendast ära ei kaoks. Isegi kui me detsembris NATO kaitseministrite kohtumisel liikmelisuse tegevuskava (MAP) ei saa, peaks allianss meile mingisuguse positiivse signaali edastama," märkis Saakašvili.

Presidendi hinnangul on vastutustundetu sisepoliitiliste plusspunktide nimel välispoliitilisi prioriteete kahjustada. Saakašvili palus ühendkomitee ülemal pärast kautsjoni vastu vabanemist tööülesannete täitmist jätkata, et NATO-ga liitumise kurssi mitte ohustada.

"Kahjustame oma riiki, kui tirime NATO-ga liitumise küsimuse päevapoliitikasse, loodetavasti pakuvad välisvisiidid uue valitsuse liikmetele kogemusi, sest kellegi kogenematuse tõttu ei tohi Gruusia rahvas kannatada," lisas president.

Gruusia staabiülemate ühendkomitee ülem, brigaadikindral Giorgi Kalandadze ja brigaadikomandör Zurab Šamatava vabanesid 20 000 lari suuruse kautsjoni maksmise järel reedel vanglast.

Tbilisi linnakohus rahuldas pühapäeval peaprokuröri apellatsiooni ja peatas Kalandadze volitused staabiülemate ühendkomitee juhina.

Kalandadze, Šamatava ja endine kaitse- ja siseminister Batšo Ahhalaia peavad 23. detsembril Tbilisi linnakohtu ette ilmuma. Mehi süüdistatakse ametiseisundi kuritarvitamises, Ahhalaiat lisaks veel ebaseaduslikus kinnipidamises.

Vahistamised leidsid aset kuu aega pärast miljardär Bidzina Ivanišvili võitu parlamendivalimistel. Peaministriks saanud Ivanišvili on lubanud uurida üheksa aastat võimul olnud Saakašvili erakonna kuritarvitusi. Samal ajal on ta lubanud endiste ametnike suhtes nõiajahti mitte algatada.