"Sellised juhtumid kuuluvad Gruusia õiguskaitsesüsteemi pädevusse, ent tähtis on, et ei toimuks poliitilist sekkumist nendesse protsessidesse," ütles Rasmusse esmaspäeval Prahas NATO parlamentaarsel assambleel, vahendab BNS.

"Ma olen (valimistejärgsete) sündmuste arengu pärast Gruusias väga mures. Eriti teevad mulle muret poliitiliste oponentide hiljutised kinnipidamised," ütles Rasmussen.

Gruusia kohus peatas pühapäeval juurdluse ja õigusmõistmise ajaks relvajõudude kindralstaabi juhi Georgi Kalandadze ja 4. armeebrigaadi komandöri Zurab Šamatava volitused.

Kalandadzet ja endist kaitseministrit Batšo Ahhalaiat süüdistatakse ametivolituste kuritarvitamises seoses kuue sõjaväelase väidetava peksmise ja mõnitamisega.

Kalandadze ja Ahhalaia vahistati eelmise nädala kolmapäeval. Eksministrile on esitatud täiendav süüdisus ebaseaduslikus vabadusevõtmises eraldi vahejuhtumis, teatas tema advokaat detaile täpsustamata.

Kalandadze pääses laupäeval 20 000 lari suuruse kautsjoni vastu vabaks ja ta kohtus seejärel president Mihheil Saakašviliga, kes andis talle korralduse oma ametikohustuste täitmist jätkata.

Vahistamised leidsid aset kuu aega pärast miljardär Bidzina Ivanišvili võitu parlamendivalimistel. Peaministriks saanud Ivanišvili on lubanud uurida üheksa aastat võimul olnud Saakašvili erakonna kuritarvitusi. Samal ajal on ta lubanud endiste ametnike suhtes nõiajahti mitte algatada.