Randjärv juhib eesistujamaa esindajana homme Hamburgis toimuva Läänemeremaade Alalise Komitee istungit, teatas riigikogu pressitalitus.

„Eesti roll eesistujana on levitada Eestile omast innovaatilist mõtlemist ning kogemust,“ leiab Randjärv, kelle arvates on Euroopa pikalt olnud konservatiivne ning vajab muutusi. „Teen istungil ettepaneku moodustada Läänemeremaade parlamentide vaheline innovaatika töörühm, sest selle kaudu on võimalus ergutada oma partnereid mõtlema uuenduslikumalt.“

Komitee päevakorras on kokkuvõtete tegemine Peterburis toimunud aastakonverentsist ning lõppresolutsiooni täitmisest. Esimest korda tulevad arutlusele Eesti ettevalmistused tuleva aasta suvel Pärnus toimuvaks parlamentaarseks konverentsiks. Randjärv esitleb konverentsi raamprogrammi ja kõneleb innovaatika tähtsusest tänapäeva elus.

Arutatakse ka Euroopa Komisjoni ja Europarlamendi esindajatega 2013. aasta veebruaris Brüsselis toimuva töökohtumise teemasid ning kuulatakse ekspertide ettekandeid kestliku ja tulevikule orienteeritud mobiilsuse liikuvuse ning energiasäästliku elamuehituse kohta.