Mardisandiks käimine on rohkem laste ja noorukite asi. Vanemad inimesed ei viitsi tavaliselt küla peal nalja tegemas käia. Leidub siiski ka erandeid.

9. novembri õhtul koputati mulle uksele ja kui ukse avasin, nägin enda ees seismas sellist koomilise olemisega meest, kes oli maskeeritud välimuselt ufo ja varganäo vahepealselt. Mardisant oli omale mingi suka pähe tõmmanud ja parukas oli ka veel  peas.

Mardisant laulda ega tantsida mulle küll ei soovinud, aga küsis, et kas mul leidub natukene kangemat kraami, et tal olevat pohmell ja pea valutavat.

Paraku mul alkoholi kodus ei olnud, siis ei saanud ka valutava peaga mardisanti aidata kuidagi. Pakkusin talle kommi suu magusaks tegemise tarvis, aga see magus ei pakkunud talle teps mitte huvi.

Mardisant tuppa tulla ei soovinud, sest kui ikka kärakat pakkuda pole, siis pole teha midagi. Ta lihtsalt sülitas läbi hammaste lirtsu maha ja astus edasi. Loodetavasti tal õnnestus kelleltki ka haige pea tarvis viinuskit saada.

Oli mis oli, aga lõbus seik ikkagi. Mees teeb ennast pohmellis oleku tõttu mardisandiks, lootes sellisel moel valutava pea tarvis alkoholi saada.