Vanglateminister Chandrasiri Gajadeera ütles, et laupäeval leiti Colombo range režiimiga Welikada vanglast 11 kinnipeetava surnukehad. Vägivald puhkes reedel, kui politsei eliitüksus vanglas läbiotsimise korraldas, vahendab BNS.

"Haiglas on 16 surnukeha ja täna leiti vanglast veel 11," ütles Gajadeera parlamendis. "Ma nimetasin ametisse kolmeliikmelise komisjoni, mis vahejuhtumit uurima hakkab."

Reedene kokkupõrge oli rängim vanglamäss alates 1983. aasta juulist, kui singaleesidest vangid tapsid samas vanglas üle 50 tamili rahvusest kinnipeetava.

Sõjaväe pressiesindaja brigaadikindral Ruwan Wanigasooriya sõnul paluti vangla juurde lisasõdureid tuua. "Me oleme vangivalvuritelt suure hulga relvi leidnud ja läbiotsimised käivad."

Pealtnägijate sõnul kestsid ägedad lahingud mitu tundi.

Vangide ministri sõnul said relvalaole tormi jooksnud vangid enda kätte 82 relva, mille seas olid automaadid. Ta lisas, et Welikada vanglakompleksis asuvas peakorteris on ulatuslikud purustused.

Vanglaülem P. W. Koddippili ütles ajakirjanikele, et vangid peitsid osa relvi ära ja neid otsitakse, kuid täpsemat teavet ei avaldanud.

Reedel ütles üks sõjaväeametnik sündmuskohalt AFP-le, et alguses haarasid vangid politsei eliitüksuse liikmetelt relvad ja alustasid tulevahetust.

Hukkunute hulgas on 13 politseinikku, neli sõdurit ja üks juhuslik kõrvalseisja, ütles Colombo riikliku haigla direktor Anil Jasinghe AFP-le.

Esialgu ei olnud selge, kas mõnel vangil õnnestus põgeneda.