"Sadas vihma ja isegi lörtsi, väljas oli nii umbes +2 kraadi, pime. Kõik juhtus kella 17.15 -17.25 vahel, kui me olime Vetla küla lähedal, mitte kaugel Kehrast. Olime just peatunud ja kaardi võtnud, kui kuulsime auto taga lööki," kirjeldas Edgar esmaspäeval juhtunut RusDelfile

"Mul on masinal küljeaknad ja tagumine aken kaetud, seega pidin välja vaatama minema, mis juhtus. Taskulambi valgel nägime, et tagumisest aknast pole mitte midagi järel. Esimene mõte oli, et kuna vihma sajab, saab elektroonika märjaks ja me jääme siia. Sulgesime kiiresti aknaaugu ja sõitisme edasi," rääkis ta. 

Kuna aga auto oli katki, otsustasid nad siiski tagasi pöörduda. "Sõites peatumiskohast mööda, kuulsime uuesti tugevat lööki juhi taga oleva akna pihta," rääkisid mehed.

Mehed helistasid kohemaid politseisse ning kohtusid patrulliga Alaveres. Politseinikud vaatasid masina üle ning ütlesid, et kui nad veel midagi märkavad, peaksid nad järgmisel päeval Tallinnas politseisse pöörduma. "Jõudsin Tallinna tagasi, puhastasin auto klaasikildudest ja porist ja nägin juba siis, et autokapotil on haavlijäljed. Hommikul läksin politseisse ja kirjutasin avalduse, eksperdid eemaldasid purunenud klaasi ja fikseerisid haavlijäljed," selgitas Edgar. 

"Avaldus antud, jõudsime selgusele, et tegemist ei olnud juhusega, kuna tulistati kaks korda: esimene kord, kui metsast mööda sõitsime ja teine kord, kui tagasi tulime. Tulistatud oli nii 5-10 meetri kauguselt," rääkis Grigori.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ütles Delfile, et politsei sai tõepoolest 5. novembril teate, et Vetla külas tulistati kahel korral sõiduki akendesse, aknad purunesid. Alustatud on kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Selle paragrahvi järgi saab inimest karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Hetkel kedagi kahtlustatavana kinnipeetud ei ole ning sarnastest juhtumitest selles piirkonnas rohkem teateid ei ole.