"(Mohamed) Merahi kaitses (luureagentuur) DCRI, mis sõltus tema abist islamivõrgustike purustamisel," ütles Albert Chennouf, kelle sõdurist poja Abel Chennoufi Merah 15. märtsil maha lasi, vahendab BNS.

Chennouf rääkis ajakirjale Le Point, et Prantsuse võimud üritasid kirjeldada Merahi üksiküritajana, kuid see on vale ning president François Hollande lihtsalt kardab tõtt nagu tema eelkäija Nicolas Sarkozygi.

Mõrtsuka vend Abdelghani Merah ütleb aga järgmisel nädalal ilmuvas raamatus "Merah, minu terroristist vend", et Mohamed vihkas politseid ja igasuguseid võime kogu südamest, nii et ta ei saanud kuidagi olla DCRI koputaja.

Al-Qaidast indu saanud Merah lasi märtsis Lõuna-Prantsusmaal Toulouse'is maha kolm sõdurit, rabi ja kolm juudi kooli õpilast. Politsei eriüksused ajasid ta nurka ja lasid pikaleveninud operatsiooni tulemusena maha.

Politsei avaldas oktoobris raporti, milles antakse mõista, et Merahi oleks saanud peatada, enne kui asi tulistamiseni läks.

DCRI raportid näitavad, et islamisti jälgiti kogu 2011. aasta pidevalt, kuid siis otsustasid agendid ohjad lõdvemaks lasta.