"Mida kauem peab inimene ootama oma ravi, seda suurema tõenäosusega tuleb tal kasutada erakorralist abi," nentis ta ja tõi oma jutu kinnituseks statistika, mille kohaselt on erakorraliste patsientide arv viimase kahe aastaga suurenenud ligikaudu 40 000 inimese võrra ja kiirabikutsete arv 20 000 võrra.

Oviir tõi ka murettekitava numbrina välja ka selle, et kui 2008. aastal oli Eestis ravikindlustuseta inimesi 38 000, siis eelmise aasta seisuga juba kaks korda rohkem ehk 73 000.

Riigikontrolöri hinnangul vajavad tervishoius kindlasti riigikogu tähelepanu haiglavõrgu reformi lõpuleviimine, perearstiabisüsteemi ülevaatamine ning järelevalve tervishoiuteenuste ja ravimituru üle.

"Haiglavõrgu korrastamise kava oli olemas juba 12 aastat tagasi," meenutas Oviir. "Seejärel tehti poliitsurve tõttu uus kohitsetud kava."

Kuigi arstide streigi ajal oli taas juttu haiglavõrgu korrastamisest ja tekkis ka lootus, et ehk tehakse see nüüd ära, siis Oviir ei usu, et enne eesseisvaid kohalikke valimisi midagi ka reaalselt ära tehakse.