Autospordi liidu meediajuht Margus Kiiver ütles BNS-ile, et liidul ei ole õigust kriminaalmenetluse ajal oma uurimisandmeid avalikustada.

Kui algselt plaanis Saaremaa ralliõnnetuse uurimiskomisjon õnnetuse raporti valmis saada juba õnnetusele järgneval nädalal, siis hiljem on liit tähtaja korduvalt edasi lükanud. Eelmisel nädalal sai esialgne raport valmis ja autospordi liidu rallikomitee pidi sellele oma seisukoha andma eelmise nädala neljapäeval.

Lääne ringkonnaprokuratuur alustas Saaremaa rallil juhtunud õnnetuse uurimiseks kriminaalmenetlust, et selgitada välja, kas oli eksimusi kiiruskatse ohutuse tagamisel. Prokuratuur uurib Saaremaa rallil Kaugatoma kiiruskatsel 13. oktoobril juhtunud õnnetut karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamine ettevaatamatusest, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Karistusseadustik näeb raske tervisekahjustuse tekitamise eest ettevaatamatusest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse. Kui ettevaatamatusest on tekitatud raske tervisekahjustus kahele või enamale inimesele, näeb karistusseadustik ette ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Kiiruskatse käigus sõitis Vene piloot Jevgeni Rogov Mitsubishi Lanceriga kurvis rajalt välja otsa seal seisnud sõidukile, mille kastis olid pealtvaatajad. Õnnetuses sai vigastada kuus inimest, neist üks raskelt.

Menetlust viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Õnnetuses kõige raskemini viga saanud Läti noormehe otsustasid meedikud toimetada helikopteriga PERH-i. Hiljem toimetasid meedikud ta edasi ravile Lätisse.