Salajase kriisikohtumise toimumist kinnitas Delfile üks reformierakondlane. Erakonna juhatus kogunes salanõupidamisele Kadrioru kohvikusse Köleri 2.

Mitmeid kuid skandaalide keskmes olnud ning väidetavalt murenema hakkav Reformierakond viskas kahe nädala eest parteist välja Silver Meikari, kes tunnistas üles, et on annetanud 2-3 aasta eest Reformierakonnale võõrast raha. Raha andis talle Meikari sõnul toona Reformierakonna kontoris töötanud Kalev Lillo ja võõrast raha palus tal annetada endine peasekretär Kristen Michal.

Järgnenud kriminaalasja käigus kuulati üle kümneid reformierakondlasi, kes selgitasid oma annetusi Reformierakonnale valimiskampaania kulude katmise või erakonna maailmavaate toetamisega. Kümneid ja sadu tuhandeid kroone annetuste tegemiseks saadi ütluste kohaselt säästudest, vara müügist, ent ka näiteks ämmalt.

Eelmisel nädalal tunnistas reformierakondlane Kaja Kallas, et ka temal on raske uskuda neid selgitusi, mida reformierakondlased prokuratuuris annetuste kohta andsid.

Reformierakondlaste prokuratuuris antud selgitusi pidas naeruväärseks ka oravate võimupartneri, IRLi esimees Urmas Reinsalu, kes nimetas neid Lutsu ja Kivirähki stiilis naljajuttudeks.

Valitseva Reformierakonna vastu on alustatud võitlust nii sotsiaal- kui tavameedias. Läinud nädalal avaldas kirjanik Rein Raud Eesti Päevalehes arvamusloo "Back in the USSR", milles ta ütleb: "Kuidas peab tundma end ühiskond, mis on suures osas veendunud, et teda valitsevad moraalsed värdjad?"

Sotsiaalmeedias kutsub kodanikualgatus "Aitab valelikust poliitikast" üles 13. novembril toimuvale Reformierakonna vastasele meelavaldusele ning 17. novembril toimuvale rongkäigule.

Opositsioonis oleva Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus kutsub üles riigikogus esindatud erakondi tunnistama, et Eesti on vajunud sügavasse poliitilisse kriisi, millest ainsaks väljapääsuks on erakorraliste valimiste korraldamine. 

Sotsid on veendunud, et erakorraliste riigikogu valimistega puhastub Eesti riigi juhtimine neist poliitikutest, kes on iseennast ja Eesti riiki valetamise ja ülbitsemisega häbistanud. Samas toovad uued valimised nende hinnangul riigikokku praegusest suurema visioonide ja arvamuste paljususe.