Nimelt on Toobal endiselt ERJK peale pahane, sest ERJK palus prokuratuuril uurida, kas Keskerakonna pikaajaline kampaaniameister Paavo Pettai andis Keskerakonnale seadusevastaselt laenu. Prokuratuur ei alustanud ERJK kirja põhjal kriminaalmenetlust.

Juba kirja saatmise ajal toimus selle ümber paras trall, kui ERJK keskerakondlasest liige Siret Kotka süüdistas komisjoni esimeest Ardo Ojasalu (SDE) selles, et too tegutseb komisjoni selja taga ja ähvardab teda politseiga. Toobal süüdistas ERJK aga soovis talle järjekordset kriminaalasja korraldada.

Kuigi prokuratuuri otsus oli Keskerakonnale soodne, ei jätnud Toobal asja nõnda. Ta kirjutas riigikogu kantselei direktor Maria Alajõele kaebekirja ERJK teenindava riigikogu kantselei töötaja peale ja palus algatada teenistuslik järelevalve uurimaks ametniku tegevuse vastavust tööjuhendile. 

Toobal selgitas Delfile, et ERJK kirjade registrist saab näha, et justkui oleks erikomisjon pöördunud prokuratuuri poole 30. augustil, aga Keskerakonnale teadaolevalt saadeti pöördumine hoopis 6. septembril. "Siin on tõesti kaks võimalust, kas registreeriti kiri, mida polnud, või ei ole prokuratuuri antud info, et kiri edastati 6. septembril, õige," teatas Toobal.

Seetõttu palub Toobal Alajõel anda õiguslik hinnang ametniku tegevusele. Alajõe vastas, et on nimetatud ametniku vahetule juhile andnud korralduse välja selgitada konkreetse juhtumiga seotud kõik tegevused ja toimingud. Hinnang ametniku tegevusele peaks saabuma kuu aja jooksul.

Toobali kaebus muutis ERJK aseesimees Kaarel Tarandi väga pahaseks. "See on niivõrd... See tuletab mulle meelde seda, mis oli nõukogude võimu ja okupatsiooni tingimustes kõige magedam – see süsteem tegi inimestest närukaelad. Nüüd ei ole süsteemil häda midagi, see ei tohiks teha inimestest närukaelasid, aga ometigi leidub neid," lausus Tarand ERRi uudisteportaalile.